Play

Light Of My Life

Overlevingsdrama van Casey Affleck waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt van een vader die zijn dochter probeert te beschermen tegen de gevaren in een post-apocalyptische wereld.

Tijden & Tickets

In LIGHT OF MY LIFE zijn alle vrouwen van de aarde weggevaagd als gevolg van een mysterieuze pest. Eén meisje wist te overleven: de kleine Rag. In een wereld met alleen maar mannen is ze haar leven niet zeker en dus gaat ze voor haar veiligheid als jongetje door het leven.
Na broer Ben heeft ook Casey Affleck (MANCHESTER BY THE SEA) op de regisseursstoel plaatsgenomen, terwijl hij ook nog het script heeft geschreven en de vaderrol op zich neemt. Het resultaat is een minimalistisch relaas over overleven in een post-apocalyptische wereld. De regisseur heeft geen haast om het verhaal te vertellen. Hij houdt ons gevangen in zijn fraaie verbeelding van een horrorscenario, dat tegelijkertijd weigert om een horrorfilm te worden. Is het een afrekening met wat mannen van de wereld gemaakt hebben? Of een verkenning van de magische band tussen vader en dochter? Misschien wel beide. (ej)

Casey Affleck, VS, 2019, 119 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anna Pniowsky, Casey Affleck, Tom Bower, Elisabeth Moss, Hrothgar Mathews.
Doorlezer

Na een reeks zeer succesvolle rollen (THE ASSASSINATION OF JESSE JAMES BY THE COWARD ROBERT FORD, GONE BABY GONE) maakte Casey Affleck rond 2008 de onverwachte keuze om zich te focussen op I’M STILL HERE, een experimentele documentaire rondom schoonbroer Joaquin Phoenix. Affleck zou zogenaamd de nieuwe carrière van Phoenix als rapper vast gaan leggen. Al tijdens het draaien van de documentaire trad Amanda White, een van de producenten van I’M STILL HERE, naar buiten met beschuldigingen omtrent intimiderend gedrag van Affleck. De aantijgingen varieerden van talloze misogyne en seksuele uitlatingen en sms’jes, tot fysieke bedreigingen en ongewenste seksuele benaderingen. Cameraregisseuse Magdalena Gorka kwam met vergelijkbare uitingen naar buiten. In haar officiële aanklacht noemde ze haar ervaringen met Affleck “the most traumatizing of her career.” Beide zaken werden uiteindelijk vereffend op basis van onbekende sommen geld.

Pas in 2018 kwam Affleck met een verontschuldiging: hij gaf toe meegewerkt te hebben aan een onprofessionele werkomgeving. In hetzelfde interview gaf de acteur aan #MeToo ter harte te nemen: “I kind of moved from a place of being defensive to one of a more mature point of view, trying to find my own culpability. And once I did that I discovered there was a lot to learn.”