Play

Life Itself

Melodrama van Dan Fogelman (bekend van de populaire tv-serie This Is Us) over de liefde, relaties, het noodlot en de onvoorspelbare achtbaanrit die we het leven noemen.

Tijden & Tickets

Net als in THIS IS US combineert Dan Fogelman in LIFE ITSELF meerdere verhaallijnen, waarbij de meeste aandacht uitgaat naar het verhaal van Will en Abby. Ze ontmoeten elkaar tijdens hun studietijd en worden smoorverliefd. Tijdens een gekostumeerd feest – waarbij ze gekleed zijn als John Travolta en Uma Thurman in PULP FICTION – vraagt Will Abby’s hand. Al snel zijn ze in blijde verwachting van hun eerste kindje. Maar dan lijkt Abby Will van de ene op de andere dag te verlaten. Dat suggereert de voice-over althans, maar kunnen we de verteller wel vertrouwen?

Voor filmmaker Dan Fogelman is ‘sentimenteel’ geen vies woord. LIFE ITSELF is dan ook een onvervalste tearjerker; een film die zonder enige gêne op de traanklieren mikt.

Dan Fogelman, VS, 2018, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Mandy Patinkin, Jean Smart.