Play

Liefde Is Aardappelen

Een diep ontroerende film van documentairemaker Aliona van der Horst over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen.

Tijden & Tickets

Op een dag krijgt filmmaakster Aliona van der Horst een erfenis: een kamertje van zes vierkante meter in een houten huisje, op het platteland van Rusland, waarin haar moeder is opgegroeid. Zo begint haar zoektocht naar het onbekende verleden van haar Russische moeder en dier vijf zusters. Stalin, oorlog en kunstmatige hongersnoden blijken diepe wonden te hebben nagelaten.

van der Horst, 2017, 90 min. , zonder ondertiteling.
Doorlezer

Aliona's zoektocht naar de lotgevallen van haar Russische familie is een liefdevolle, navrant-poëtische film, met personages als uit een verhaal van Tsjechov. Animaties door de Italiaanse kunstenaar Simone Massi verbeelden op een bijzondere wijze de onvoorstelbare gebeurtenissen in Sovjet-Rusland. Met de geschiedenis van deze gewone mensen vertelt de maakster tegelijkertijd het grote verhaal van een andere erfenis, die van bloedige terreur en immer voortlevende angst.