Play

Letzter Abend

Frisse Duitse tragikomedie over een jong stel dat op de laatste avond in hun oude, inmiddels bijna lege appartement, een afscheidsfeestje geeft.

Tijden & Tickets

Het is zomer, vlak na de lockdown. Lisa en Clemens verhuizen van Hannover naar Berlijn waar zij een nieuwe baan als arts heeft gevonden. Hun relatie heeft te lijden gehad onder Clemens’ depressies, ze zijn lockdownmoe en klaar voor iets nieuws. Bij wijze van afscheid nodigen ze hun goede vrienden uit voor een ongedwongen afscheidsetentje in hun inmiddels bijna lege appartement. Probleem is alleen dat die goede vrienden veel te laat komen of op het laatste moment afzeggen. In plaats daarvan stroomt hun appartement vol met onverwachte gasten, waaronder wildvreemden. Terwijl de alcohol vloeit, worden oude wonden opengereten en komen lang gekoesterde geheimen aan het licht.

Lukas Nathrath draaide deze heerlijke mix van drama en komedie in een week tijd met nauwelijks budget in een lege woning in Hannover. De personages ontwikkelde hij samen met zijn acteurs tijdens de repetities. Dit is filmmaken op zijn soberst en puurst. (ek)

Lukas Nathrath, Duitsland, 2023, 130 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sebastian Jakob Doppelbauer, Pauline Werner, Susanne Dorothea Schneider, Julius Forster, Nils Rovira-Munoz..