Play

Les Uns et Les Autres

Digitale restauratie van Claude Lelouchs portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

NB: Reprise naar aanleiding van de Nederlandse première van de nieuwe film van Claude Lelouch – Les Plus Belles Années d’Une Vie – op 2 juli. Les Uns Et Les Autres wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

De Tweede Wereldoorlog speelt een belangrijke rol in het oeuvre van de half-joodse Claude Lelouch, die met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema behoort. Voor zijn tweeëntwintigste speelfilm kreeg hij vier César-nominaties, en won hij in Cannes de Technische Grote Prijs. De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980. De liefde voor muziek is wat de personages – werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet – verbindt, ondanks de grote verschillen in hun levensloop. De film maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels BOLÉRO.

Claude Lelouch, Frankrijk, 1981, 184 min. Engels, Frans, Duits & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Robert Hossein, Nicole Garcia, Geraldine Chaplin, Jacques Villeret, Fanny Ardant, James Caan.