Play

Les Plus Belles Années d’Une Vie

Frans romantisch drama waarin Jean-Louis herenigd wordt met de vrouw waarmee hij ruim vijftig jaar geleden een grote liefde beleefde.

Tijden & Tickets
Antoine ziet zijn oude vader in het verzorgingstehuis wegglijden in een dementerende toestand. Om therapeutische redenen besluit hij diens vroegere geliefde Anne te vragen zijn vader te bezoeken. Tijdens de eerste ongemakkelijke ontmoeting tussen Anne en Jean-Louis lijkt hij haar aanvankelijk niet te herkennen. Terwijl hij op zijn oude dag behoorlijk is afgetakeld, is de tijd voor Anne mild geweest: nog steeds actief, omringd door kinderen en kleinkinderen, en beeldschoon. Als hij haar stem hoort en haar ziet bewegen, komen zijn herinneringen langzaam terug. Opnieuw bezoeken ze de plaatsen waar ze gelukkig waren, wisselen herinneringen en grapjes uit, maar beseffen tegelijkertijd dat hun einde in zicht is.

Deze melancholische, vederlichte reflectie op het leven (ook Lelouch’ leven) is het vervolg op de klassieker UN HOMME ET UNE FEMME. De chemie tussen de twee grootheden in de Franse cinema, Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant, is nog steeds onmiskenbaar aanwezig. (av)

Claude Lelouch, Frankrijk, 2019, 90 min. Frans & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire.
Les Plus Belles Ann Es D Une Vie Ps 1 Jpg Sd Low 9043 1583920124