Play

Les Pires - Engels ondertiteld

Deze bijzondere film-in-een-film volgt een regisseur tijdens het maken van een drama over probleemkinderen en belicht de ethische issues rond de inzet van amateuracteurs.

Tijden & Tickets

De vier jongeren die de regisseur heeft geselecteerd kampen stuk voor stuk met gedragsproblemen. De bewoners van het kustplaatsje waar de film wordt geschoten hebben een uitgesproken mening over de keuze van deze acteurs. In hun ogen zijn het de zwaarste probleemgevallen uit hun gemeenschap. En terwijl de regisseur steeds maar weer benadrukt dat het een uitgelezen kans is voor de jongeren, wordt eraan voorbijgegaan dat ze waarschijnlijk veel meer gebaat zijn met psychologische hulp dan met een plek in de schijnwerpers.

LES PIRES is een ambitieus speelfilmdebuut waarin het regisseursduo de lat meteen flink hoog legt voor zichzelf. De film balanceert tussen fictie en non-fictie en werpt de vraag op hoe integer documentaires en films over probleemjongeren zijn. Hebben de makers daarvan oprecht interesse in dit onderwerp of is de motivering voor het filmen pure sensatielust? (ms)

Lise Akoke & Romane Guere, Frankrijk, 2022, 99 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Mallory Wanecque, Timéo Mahaut, Johan Heldenbergh, Esther Archambault, Loïc Pech, Mélina Vanderplancke.