Play

Les Passagers de la Nuit

Melancholisch drama met Charlotte Gainsbourg over het Parijs van de jaren tachtig. We volgen een vrouw die na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven moet vinden.

Tijden & Tickets

Elisabeth worstelt met de nasleep van haar echtscheiding. Zij blijft achter met haar twee tieners, Mathias en Judith. Elisabeth heeft nog nooit in haar leven gewerkt maar ze vindt een baan bij een radioprogramma dat haar als luisteraar door menig slapeloze nacht heen heeft geloodst. Als zij de jonge dakloze vrouw Talulah leert kennen, neemt ze het besluit haar in huis te nemen. Terwijl Talulah voor het eerst in een warm nest wordt opgenomen, beleeft Mathias zijn eerste verliefdheid.

Dankzij de minutieuze vormgeving – kostuums, decors, muziek, grofkorrelig beeld en archiefmateriaal – slaagt Mikhaël Hers er feilloos in om het jaren tachtiggevoel op te roepen. Tegen die achtergrond toont hij op liefdevolle wijze hoe mensen na een ingrijpende levensgebeurtenis een nieuwe draai aan het leven geven. (ms)

Mikhaël Hers, Frankrijk, 2022, 111 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita, Megan Northam, Thibault Vinçon, Emmanuelle Béart.