Play

Les Olympiades - Engels ondertiteld

Prachtig gefotografeerde, lichtvoetige zwart-witfilm van Jacques Audiard (De Rouille et d’Os) over liefde, seks en intimiteit in het multiculturele dertiende district van Parijs.

Tijden & Tickets

Jacques Audiard blijft verrassen. Van een bloedstollend gevangenisdrama (UN PROPHÈTE) tot een zinderend melodrama (DE ROUILLE D’OS), een Engelstalige western (THE SISTERS BROTHERS) en een migrantendrama (DHEEPAN): de Franse veteraanregisseur is een alleskunner. In zijn nieuwste film – gebaseerd op drie verhalen van striptekenaar Adrian Tomine – laat Audiard zien hoe drie onzekere millennials grip proberen te krijgen op hun (liefdes)leven. Emilie zoekt een huisgenoot en ontmoet Camille. Camille en Emilie worden goede vrienden, en soms ook geliefden. Maar wanneer Camille verliefd wordt op Nora, zet dit zijn vriendschap met Emilie op scherp.

Jacques Audiard – die in 2022 zijn zeventigste verjaardag viert – riep voor het scenario de hulp in van de veel jongere Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU) en Léa Mysius (AVA). Het resulteerde in een frisse, sexy en romantische film over moderne relaties. (mv)

Jacques Audiard, Frankrijk, 2021, 105 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant, Jehnny Beth, Camille Léon-Fucien.