Play

Les Misérables - Engels ondertiteld

Explosief politiedrama over oplopende etnische spanningen en criminaliteit in de armoedige Parijse wijk Montfermeil, geregisseerd door Ladj Ly, die zelf in deze wijk opgroeide.

NB: Deze film is Engels ondertiteld. Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

LES MISÉRABLES - Engels ondertiteld zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link.
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Om dichter bij zijn zoontje te kunnen zijn, verhuist politieagent Stéphane naar Parijs. Op patrouille met een anti-criminaliteitsbrigade in de wijk Montfermeil is hij verrast door de spanningen tussen de diverse groepen aldaar. Nog minder voorbereid is hij op het corrupte gedrag van collega-agenten Chris en Gwada. Dan raken de drie betrokken bij een – aanvankelijk klein – conflict dat totaal escaleert. Tot overmaat van ramp worden hun handelingen gefilmd door een drone.
Ly’s debuutfilm is geen verfilming van het gelijknamige beroemde boek, al focust Ly zich, net als Victor Hugo, op de wijk Montfermeil en de verschoppelingen van het hedendaagse Frankrijk. De Frans-Malinese Ly groeide zelf in deze wijk op en schetst de barre omstandigheden met veel empathie en authenticiteit. Winnaar van de Juryprijs in Cannes en genomineerd voor een Oscar in de categorie beste internationale film. (ek)

Ladj Ly, Frankrijk, 2019, 105 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly.