Play

Les Invisibles

Ontroerende feelgood-komedie over de bewoners van een Frans opvangcentrum voor dakloze vrouwen dat met sluiting bedreigd wordt.

Tijden & Tickets

Binnen drie maanden dienen alle dakloze vrouwen te zijn klaargestoomd voor de maatschappij. De maatschappelijk werksters trekken de hele trukendoos open en buigen de regels: het doel heiligt de middelen.

Louis-Julien Petit vond de inspiratie voor zijn derde speelfilm in het boek SUR LA ROUTE DES INVISIBLES van Claire Lajeunie. Zij schreef dat boek als aanvulling op een documentaire die zij maakte over dakloze vrouwen, FEMMES INVISIBLES, SURVIVRE DANS LA RUE. Gezien het onderwerp had Petit zwaar leesvoer verwacht. De levensverhalen van de vrouwen bleken naast dramatisch echter vooral gelaagd, ontroerend en grappig. Petit deed voor zijn film een jaar lang onderzoek in diverse opvangcentra. De cast bestaat voornamelijk uit vrouwen die zelf dakloos zijn geweest. Met LES INVISIBLES heeft Louis-Julien Petit de medemens van wie wij gewoonlijk onze blik afwenden op een innemende manier zichtbaar gemaakt. (ms)

Louis-Julien Petit, Frankrijk, 2018, 102 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural, Patricia Guery, Marie-Christine Descheemaker, Laetitia Grigy.
Les Invisibles Ps 1 Jpg Sd Low 5862 1554373849