Play

Les Gardiennes

Eenvoudig, maar krachtig portret van een paar sterke vrouwen in oorlogstijd op een boerderij in de Bourgognestreek. Terwijl de mannen in 1916 aan het front vechten, proberen de vrouwen thuis het hoofd boven water te houden.

Tijden & Tickets

Hortense en haar dochters hebben de handen vol aan hun boerderij. Ze huren Francine in, een onvermoeide jonge wees, die van aanpakken weet. Door haar waardevolle inbreng wordt ze volledig opgenomen in het gezin van Hortense. Hun rustige en eenvoudige leven verandert als George, de zoon van Hortense, op verlof is van het front. Hij valt als een blok voor Francine en zij voor hem. Naar aanleiding van vervelende roddels in het dorp voelt Hortense zich gedwongen haar gezin te beschermen, met verstrekkende gevolgen voor Francine.

Xavier Beauvois (DES HOMMES ET DES DIEUX) besteedt veel aandacht aan de dagelijkse routine van de achtergebleven vrouwen, die de beslissingen voor de voortgang en vooruitgang op de boerderij zelfstandig en moedig in eigen hand nemen. (av)

Xavier Beauvois, Frankrijk, 2018, 138 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry, Cyril Descours, Gilbert Bonneau.