Play

Les Enfants Des Autres - Engels ondertiteld

Aangrijpend drama met Virginie Efira als een veertigjarige lerares die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

Tijden & Tickets

Rachel leert tijdens een gitaarles Ali kennen. Al snel zijn ze smoorverliefd. Rachel hecht zich ook aan Leila, Ali’s vierjarige dochter uit een eerdere relatie. Houden van andermans kinderen brengt evenwel risico’s met zich mee.

Regisseur Rebecca Zlotowski behandelt in LES ENFANTS DES AUTRES vragen waar heel veel mensen vertrouwd mee zijn, maar die zelden in films aan bod komen. Wat betekent het om stiefouder te zijn voor de kinderen van je partner? Hoe ga je om met een kind waar je geen bloedbanden mee hebt, maar waar je wel een soortement van ouder-kind relatie mee hebt? Wat betekent ouderschap eigenlijk?

Zlotowski baseerde zich voor deze film op haar eigen ervaringen als stiefmoeder-met-kinderwens. De thematiek van de film wordt nog versterkt door het feit dat Rachel een lerares is: ook in haar werk zorgt ze immer voor andermans kinderen.

Rebecca Zlotowski, Frankrijk, 2022, 103 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves, Yamée Couture..
4594115 6351011102657