Play

Les Enfants Des Autres

Romantisch drama met Virginie Efira als een lerares die een goede stiefmoeder voor de dochter van haar nieuwe vriend wil zijn, maar ook haar eigen kinderwens herontdekt.

Tijden & Tickets

Rachel leert tijdens een gitaarles Ali kennen. Al snel zijn ze smoorverliefd. Rachel hecht zich ook aan Leïla, Ali’s vierjarige dochter uit een eerdere relatie. Houden van andermans kinderen brengt evenwel risico’s met zich mee.

Regisseur Rebecca Zlotowski (PLANETARIUM, GRAND CENTRAL) behandelt in LES ENFANTS DES AUTRES vragen waar heel veel mensen vertrouwd mee zijn, maar die zelden in films aan bod komen. Wat betekent het om stiefouder te zijn voor de kinderen van je partner? Hoe ga je om met een kind waar je geen bloedbanden mee hebt, maar waar je wel een soort ouder-kind relatie mee hebt? Wat betekent ouderschap eigenlijk?

Zlotowski baseerde zich voor deze film op haar eigen ervaringen als stiefmoeder-met-kinderwens. De thematiek van de film wordt nog versterkt door het feit dat Rachel een lerares is: ook in haar werk zorgt ze immer voor andermans kinderen.

Rebecca Zlotowski, Frankrijk, 2022, 103 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Callie Ferreira-Goncalves, Yamée Couture..