Play

Les Choses Qu’On Dit, Les Choses Qu’On Fait

Een zwangere vrouw ontwikkelt een intieme band met de neef van haar vriend tijdens een weekend op het Franse platteland. Romantische zedenschets over de complexiteit van relaties.

Tijden & Tickets
Persoonlijke verhalen over de ingewikkelde keuzes die mensen maken in hun relaties zetten de kijker aan tot nadenken over de definitie en de regels van de liefde – als die er al zijn: kan een relatie standhouden als hij is gebaseerd op louter seksuele aantrekkingskracht? Is absolute trouw aan één persoon noodzakelijk voor een goede relatie?

De verhalen worden verteld door Daphné, die drie maanden zwanger is, en Maxime, de neef van haar man François. Als François een paar dagen weg is, brengen Daphné en Maxime een weekend samen door. De twee wisselen verhalen uit over liefde, over hoe hij single werd en zij een partner kreeg. Aan de hand van flashbacks wordt duidelijk dat ook mensen die het gemaakt hebben in het leven en mensen die ogenschijnlijk gelukkig getrouwd zijn, kampen met de spanning tussen opgekropte en openlijk geuite gevoelens. Zoals de titel zegt: de choses die je zegt, zijn niet per definitie dezelfde als de choses die je doet.

LES CHOSES QU’ON DIT, LES CHOSES QU’ON FAIT biedt een geslaagde balans tussen subtiele humor en universele emoties. De film is boeiend gefilmd tegen sterk wisselende achtergronden en wordt begeleid door goed gekozen klassieke muziek. Genomineerd voor maar liefst dertien Césars in 2021. (bw)

Emmanuel Mouret, Frankrijk, 2020, 122 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne, Émilie Dequenne, Jenna Thiam.
Les choses qu on dit les choses qu on fait ps 1 jpg sd low 60f7e685d63cd