Play

L'Envol

Historisch drama over een jonge vrouw die na de Eerste Wereldoorlog in Normandië haar eigen weg in het leven moet vinden.

Tijden & Tickets

Pietro Marcello’s (MARTIN EDEN) eerste speelfilm buiten Italië is losjes gebaseerd op SCARLET SAILS van de Russische schrijver Alexander Grin. De film is een ontroerende ode aan menselijke veerkracht en vermengt de grimmige realiteit van de naoorlogse periode met vleugjes magisch realisme.

L’ENVOL is gesitueerd in een klein dorpje in Normandië. Als soldaat Raphaël na de Eerste Wereldoorlog van het front terugkeert, blijkt zijn vrouw overleden. Zijn dochtertje Juliette wordt verzorgd door een buurvrouw. De film volgt Juliette’s leven over een periode van twintig jaar, waarin de tedere band met haar vader bij elke nieuwe tegenslag sterker wordt. Tegelijkertijd probeert Juliette ook haar eigen weg in het leven te vinden, en droomt ze van een grootser bestaan buiten het dorp.

De film werd opgenomen op grofkorrelige Super 16mm-film en heeft een vreemde en fascinerende esthetiek.

Pietro Marcello, Frankrijk, Italië, Duitsland, 2022, 105 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Raphaël Thiéry, Juliette Jouan, Noémie Lvovsky, Louis Garrel, Yolande Moreau..