Play

Leave No Traces

Aangrijpend historisch drama over de moord op de achttienjarige student Grzegorz Przemyk door communistische milities tijdens de staat van beleg in Polen in 1983.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is zie via Picl
Tijden & Tickets

LEAVE NO TRACES zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Jurek is de enige getuige van de moord, waardoor de staat hem als staatsvijand nummer 1 beschouwt. Met alle middelen die de staat voorhanden heeft wordt getracht Jurek en de overige bij de zaak betrokkenen de mond te snoeren.

Matuszynski deed voor deze film vier jaar onderzoek naar de reden waarom de politie Grzegorz Przemyk doodsloeg – tevergeefs. ‘Het is allemaal Kafkaësk,’ aldus de filmmaker. ‘Ik weet het niet. Ik zou graag het antwoord willen weten, maar dat hoort bij het vak. Het begint allemaal met Przemyk die zijn identiteitsbewijs niet laat zien, ook al had hij het bij zich. Destijds hoefde hij het niet te laten zien vanwege de schorsing van de staat van beleg, en hij gebruikte zijn burgerrechten, iets wat ik bewonder.’ (ms)

Jan Pawel Matuszynski, Polen, Tsjechië, Frankrijk, 2021, 160 min. Pools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tomasz Zietek, Sandra Korzeniak, Jacek Braciak, Agnieszka Grochowska, Robert Wieckiewicz, Tomasz Kot.
Leave No Traces ps 1 jpg sd low 625fdd9dca592