Play

Leave No Trace

Een vader en zijn dochter leven zelfvoorzienend in de wouden rond Portland (Oregon). Na een fout worden ze ontdekt en door de autoriteiten weggehaald uit hun schuilplaats.

Tijden & Tickets

Will heeft zich niet voor niets weggetrokken uit de maatschappij. Hij is een oorlogsveteraan met een posttraumatische stressstoornis. De dichte bossen bieden hem de rust die hij nodig heeft. Zijn dochter Tom weet niet beter en is gewend aan het leven buiten de samenleving. De intieme idylle van de twee wordt echter verstoord als de autoriteiten hen op het spoor komen en dwingen in een ‘normaal’ huis te gaan wonen. Will wil zich liever niet aanpassen, terwijl Tom een nieuwe wereld ontdekt. Kan hun relatie deze verandering doorstaan?

LEAVE NO TRACE is gemaakt door de regisseur van WINTER’S BONE. Ook nu overheerst het mededogen voor mensen die aan de onderkant of buiten de (Amerikaanse) samenleving leven. De sfeer is door Graniks subtiele aanpak bij vlagen bijna meditatief, met louter natuurlijke geluiden, beelden van de prachtige natuur en een rustig tempo. (jc)

Debra Granik, VS, Canada, 2018, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Derek Drescher, Michael Draper.