Play

Lean on Pete

Rauw coming-of-age drama over de vijftienjarige Charlie, die samen met zijn vader van stad naar stad verhuist en weinig vastigheid kent. Onverwachts bouwt hij een bijzondere band op met het uitgerangeerde racepaard Pete.

Tijden & Tickets

Als zoon van een alleenstaande vader die al moeite genoeg heeft zijn eigen leven op de rails te houden, is Charlie veelal op zichzelf aangewezen. In zijn nieuwste woonplaats, Portland, vindt hij een baantje bij de doorgewinterde paardentrainer Del. Al snel sluit hij een vriendschap met het versleten racepaard Lean on Pete. Wanneer Pete zijn zoveelste race verliest en Del op het punt staat hem af te danken aan de slacht, besluit Charlie het paard mee te nemen. Ze maken een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die Charlie al jaren niet meer heeft gezien.

Met Lean on Pete schetst regisseur Andrew Haigh (WEEKEND, 45 YEARS) een rauw en intiem portret van de sociale onderklasse van Amerika. Net als in eerdere films balanceert hij deze verfilming van de gelijknamige roman van Willy Vlautin op de grens van weemoed en optimisme.

Andrew Haigh, VK, 2071, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Travis Fimmel, Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Steve Zahn, Steve Buscemi.
Doorlezer

Andrew Haighs werkte ooit als assistent-editor voor projecten als Ridley Scotts GLADIATOR, maar richtte zich vanaf 2008 op zijn eigen carrière als filmmaker. Met succes, want in 2011 brak hij door met WEEKEND, een film over een stormachtige weekendromance tussen twee mannen. Vier jaar later was er 45 YEARS, over een bejaard echtpaar wiens huwelijk in het water valt op de vooravond van een groot familiefeest. De film werd door de pers geprezen en leverde Charlotte Rampling haar eerste Oscarnominatie op. Met zijn kleine, intieme films is Haighs uitgegroeid tot misschien wel de fijngevoeligste filmmaker van Groot-Brittannië.