Play

Le Sorelle Macaluso

Ontroerend drama over vijf zussen die een armoedig maar gelukkig bestaan leiden in een vervallen appartement in Palermo. Op een warme zomerdag slaat het noodlot toe.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

Le Sorelle Macaluso - zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Emma Dante baseerde de film op het gelijknamige toneelstuk van haar eigen hand. In een verzameling losse scènes schetst ze hoe het leven van de vrouwen voortkabbelt en hoe een ingrijpende gebeurtenis daarin door blijft klinken. We zien de zussen in de loop der jaren veranderen, van jeugdig en onbezonnen tot serieus en door het leven getekend. De film bestrijkt een periode van ruim zestig jaar. Het appartement, dat zich jaar na jaar meer vult met voorwerpen en bijbehorende herinneringen, is de spil waar alles om draait, de plek waar ze lief en leed delen.

Dante weet de weg naar volwassenheid goed te vangen met de juiste muziek – van Satie tot de rauwe stem van Gianna Nannini – en steeds fletser wordende beelden. Een ode aan de onverbrekelijke band tussen zussen. (ms)

Emma Dante, Italië, 2020, 94 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alissa Maria Orlando, Susanna Piraino, Anita Pomario, Eleonora De Luca, Donatella Finocchiaro.
Le Sorelle Macaluso ps 1 jpg sd low 60c86a045a22c