Play

Le Redoutable

Tragikomisch biografisch drama rond het korte huwelijk van regisseur Jean-Luc Godard met de actrice Anne Wiazemsky. In die periode veranderde de briljante filmmaker in de radicale politieke activist die hij eind jaren zestig was.

Tijden & Tickets

Godard werd verliefd op haar tijdens de opnamen van LA CHINOISE, een film over de radicalisering van een stel maoïstische studenten. Na de voltooiing hiervan raakt hij in de ban van de studentenprotesten van 1968 en bekeert zich zelf tot het maoïsme. De belangrijkste cineast van de nouvelle vague keert zich af van zijn eigen klassiekers en belandt in een existentiële crisis. Hij vervreemdt van zijn publiek en zelfs van zijn kersverse echtgenote, tevens zijn muze en klankbord. Een brutale, zelfs onbeschaamde film die net als het werk van Godard zelf meer vragen oproept dan dat hij antwoorden biedt. Geselecteerd voor de officiële competitie in Cannes. (gz)

Michel Hazanavicius, Italië, Frankrijk, Myanmar, 2017, 107 min. Engels, Frans & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot, Grégory Gadebois.