Play

Le Mans ’66 (Ford v Ferrari)

Deze ronkende actiefilm zet je in de bijrijdersstoel voor een titanenstrijd in de racewereld: die tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari. Met Matt Damon en Christian Bale.

Winnaar van de Oscar voor Beste Sounddesign en Beste Montage. Genomineerd voor 4 Oscars, waaronder beste film.
Tijden & Tickets

De visionaire Amerikaanse auto-ontwerper en racelegende Carroll Shelby en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles gaan samen het gevecht aan tegen de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen. Ze willen een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company bouwen en het opnemen tegen het team van Enzo Ferrari. Samen hopen ze de jarenlange Italiaanse hegemonie te doorbreken tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.
Regisseur James Mangold (LOGAN, WALK THE LINE) maakt van LE MANS ’66 een ruim twee uur durende adrenalinestoot, met dank aan cameraman Phedon Papamichael, die succesvol op zoek is gegaan naar telkens weer nieuwe manieren om de snelheid en het dodelijk gevaar van de autoraces in beeld te brengen.

James Mangold, VS, Frankrijk, 2019, 152 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Josh Lucas.