Play

Le gang des Bois du Temple (The Temple Woods Gang) - Engels ondertiteld

Donker en poëtisch misdaaddrama over een groep kruimeldieven op leeftijd uit een buitenwijk van Parijs die een Saoedische prins beroven.

Previously Unreleased (Eye)
Tijden & Tickets

De gepensioneerde militair Pons heeft onlangs zijn moeder verloren en is volop bezig met de voorbereidingen voor haar begrafenis. Wat hij niet kan bevroeden, is dat buurman Bébé en zijn vrienden een roofoverval voorbereiden. De euforie als de buit binnen is duurt maar even. De eigenaren willen hun bezittingen terug en dat heeft verstrekkende gevolgen, ook voor Pons.

Ameur-Zaïmeche levert geen klassieke gangsterfilm af. Daarvoor ligt het tempo te laag en is de soundscape veel soberder dan in het genre gebruikelijk. Het verhaal ontvouwt zich aan de hand van alledaagse gebeurtenissen: duiven voeren, in de kroeg hangen, tv kijken. Wat begint als een kraakfilm, ontwikkelt zich tot een sociaal-realistisch drama met het immer actuele thema dat de armen het onderspit delven omdat de kapitaalkrachtigen de langste adem hebben. (ms)

Rabah Ameur-Zaïmeche, Frankrijk, 2022, 113 min. Frans & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Régis Laroche, Annkrist, Marie Loustalot, Philippe Petit, Kenji Meunier, Salim Ameur-Zaïmeche.