Play

Amélie – 20th anniversary

Charmant, romantisch en speels grotestadssprookje over een eenzaam meisje dat besluit zich positief te gaan mengen in de levens van haar mede-inwoners van Montmartre.

Deze film is te zie via Picl
Tijden & Tickets

AMELIE - 20th Anniversary zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.De bedeesde en naïeve Amélie, die het leven nog steeds met de verwonderde blik van een kind bekijkt, heeft zich na de dood van haar moeder teruggetrokken in haar kwetsbare eigen wereldje. Daar haalt ze haar plezier uit de kleinste genoegens. Als ze hoort dat Lady Diana in een Parijse tunnel is verongelukt, breekt ze uit haar schulp. Ze wil voortaan op geheel eigen wijze zoveel mogelijk mensen gaan helpen. Daarbij stuit ze onder meer op de zonderlinge verzamelaar Nino.

Regisseur Jeunet maakte de film met een prachtige beeldtaal, vol visuele grapjes en snelle montages. Het verhaal gaat dat hij AMÉLIE verzon om al zijn ideeën over gekke, volkse personages en curieuze details in één film te stoppen. Als kijker krijg je daar gegarandeerd goede zin van. (jc)

Jean-Pierre Jeunet, Frankrijk, Duitsland, 2001, 122 min. Frans, Russisch & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin.
1375 60dee663d3337