Play

Lazzaro Felice - Engels ondertiteld

Wonderbaarlijke en fantasierijke Italiaanse film van Alice Rohrwacher (Le Meraviglie) over een eenvoudige boerenzoon die bevriend raakt met een jonge edelman die hem om hulp vraagt bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering.

Tijden & Tickets

Het leven in het dorpje Inviolata is al eeuwenlang hetzelfde. De dorpelingen worden geëxploiteerd op de tabaksplantage van de markiezin. Maandelijks stuurt zij een afgezant naar de boeren die hen voorrekent dat ze die maand weer niets verdiend hebben. Midden in dit alles volgen we Lazzaro, een simpele ziel die altijd voor iedereen klaarstaat. Als de zoon van de markiezin hem benadert, realiseert niemand zich dat daarmee het leven van het hele dorp ingrijpend zal veranderen.

Alice Rohrwacher groeide op in Umbrië, op een boerderij. Het verdwijnen van de boerencultuur op het Italiaanse platteland is een terugkerend thema in haar werk. Haar magisch-realistische sprookje LAZZARO FELICE won in Cannes de prijs voor het beste scenario. (ms)

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Alice Rohrwacher, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, 2018, 125 min. Italiaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Sergi López, Natalino Balasso.