Play

L'Avventura (1960)

L’Avventura, een iconische en uitdagende filmklassieker uit 1960, gaat over de raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw tijdens een zeiltocht voor de kust van Sicilië.

De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.
Tijden & Tickets

De baanbrekende film L'AVVENTURA won niet alleen de Speciale Juryprijs op het Filmfestival van Cannes in 1960, waardoor Antonioni zijn naam vestigde, maar zorgde bovendien voor de doorbraak van actrice Monica Vitti.

Net als Alfred Hitchcock in PSYCHO in hetzelfde jaar, verraste Michelangelo Antonioni de kijkers door zich al in een vroeg stadium te ontdoen van de ogenschijnlijke hoofdrolspeelster van zijn film. Wanneer Anna, de dochter van een rijke zakenman, verdwijnt, wordt een zoektocht gestart door haar ontevreden verloofde en haar beste vriendin Claudia. De laatste wordt vertolkt door Monica Vitti. 

Michelangelo Antonioni vond een nieuwe filmgrammatica uit met L'AVVENTURA. Kijkers die een klassiek mysterie verwachten, moeten hun verwachtingen radicaal bijstellen. Antonioni is minder geïnteresseerd in het ontwikkelen van een plot dan in het verkennen van onuitgesproken gevoelens en haperende communicatie tussen geliefden.

Michelangelo Antonioni, Frankrijk, Italië, 1960, 144 min. Italiaans, Engels & Grieks gesproken, Engels ondertiteld. Met Gabriele Ferzetti, Monica Vitti, Lea Massari, Dominique Blanchar, Renzo Ricci.