Play

Laurent Garnier: Off The Record - Engels ondertiteld

Een blik in het leven van Laurent Garnier, een van de pioniers van de housemuziek. Het verhaal van de laatste grote muziekrevolutie door de ogen van een van de hoofdrolspelers.

Tijden & Tickets

Al meer dan dertig jaar draait dj Laurent Garnier aan de knoppen in talloze clubs en op festivals wereldwijd. Zijn carrière leest dan ook als een geschiedenis van de dancemuziek én als een jongensboek. Op jonge leeftijd draaide hij op zijn kamer al plaatjes aan elkaar onder zijn discobol. Als achttienjarige, vers van school, werkte hij als ober in de Franse ambassade in Londen, een fantastische stad voor een muziekfreak als Garnier. Niet lang daarna ging hij naar Manchester, waar hij in 1987 werd gevraagd om te draaien in de legendarische club The Haçienda. De rest is muziekgeschiedenis.

Garnier en andere levende legenden als Jeff Mills, Carl Cox, Richie Hawtin en Miss Kittin loodsen ons in deze pompend muzikale en prettig nostalgische documentaire langs dertig jaar house. Chicago, Detroit, illegale raves, de Love Parade in Berlijn – alles komt voorbij, ook de immer moeizame verhouding tussen de dancescene en de Franse autoriteiten. (bron: www.idfa.nl)

Gabin Rivoire, VK, 2021, 90 min. Engels & Frans gesproken, Engels ondertiteld.