Play

L'Atalante - Engels ondertiteld (+ inleiding)

Poëtisch-realistische klassieker over de lotgevallen van een pas getrouwde binnenschipper die zijn bruid meeneemt op zijn aak.

Tijden & Tickets

Een binnenschipper, Jean, neemt zijn jonge vrouw, Juliette, mee op zijn boot. Het eentonige bestaan aan boord verveelt de vrouw en ze voelt zich bovendien bedreigd door de eigenaardige knecht van Jean. Wanneer het jonge koppel in Parijs aankomt, laat Juliette zich het hof maken door een andere man.

L’ATALANTE was bij de première een commerciële flop, maar geldt tegenwoordig als een klassieker. Regisseur Vigo heeft het niet meer mogen meemaken; hij stierf kort na de première van de film.

NB: De film wordt ingeleid door David Deprez, artistiek directeur van Lumière Cinema. In zijn inleiding zal Deprez ingaan op het Franse poëtisch-realisme. Bovendien koppelt hij de film op speelse wijze aan het kunstproject Dat Wat Blijft van Monique Broekman.

Jean Vigo, Frankrijk, 1934, 99 min. Frans & Russisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Dita Parlo, Jean Dasté, Michel Simon, Gilles Margaritis, Louis Lefebvre..
P9340 p v10 aa 6139ba137984c