Play

Las Herederas

Martinessi’s veelvuldig bekroonde speelfilmdebuut is een karakterstudie van de oudere vrouw Chela, afkomstig uit welgestelde kringen. Door omstandigheden wordt zij gedwongen het van de ene op de andere dag in haar eentje te rooien.

Tijden & Tickets

Chela en Chiquita zijn al ruim dertig jaar een stel. Waar Chiquita zich om de praktische zaken in het leven bekommert, geeft Chela er de voorkeur aan een teruggetrokken bestaan te leiden waarin ze zich voornamelijk bezighoudt met schilderen. Maar dan wordt Chiquita opgepakt door de politie. Om te overleven, moet Chela uit haar schulp kruipen en haar blik naar buiten richten. Haar geprivilegieerde beschermde leventje en haar gebrek aan financiële middelen blijken daarbij een enorme handicap.

In Berlijn sleepte LAS HEREDERAS maar liefst drie prijzen in de wacht: de Alfred Bauer-prijs (voor een film die de filmkunst in een nieuwe richting weet te bewegen), de FIPRESCI-prijs (toegekend door een jury van internationale filmjournalisten), en de Zilveren Beer voor debuterend actrice Ana Brun. (ms)

Marcelo Martinessi, Paraguay, Duitsland, Uruguay, Brazilië, Noorwegen, Frankrijk, 2018, 98 min. Spaans & Guaraní gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova, Nilda Gonzalez, María Martins.
Lasherederas 420X594Affiche Def800X800 534X754 3706 1537349903