Play

Las Bestias

Dreigende, onbehaaglijke Spaanse thriller over een langzaam escalerend conflict tussen een Frans koppel en de lokale bevolking in een afgelegen bergdorp in Galicië.

Tijden & Tickets

Antoine en Olga zijn niet meer zo jong als ze neerstrijken in een prachtige, bergachtige streek in Noord-West Spanje. Ze beginnen een kleine bio-boerderij en knappen vervallen en verlaten huisjes op. Hoewel Antoine enorm zijn best doet om te integreren, kan hij niets goed doen in de ogen van de andere bewoners. Vooral de broers Xan en Lorenzo hebben de pik op hem. Terwijl zij gepokt en gemazeld zijn door het harde boerenbestaan, hebben de Fransen het in hun ogen gemakkelijk en horen ze niet in Spanje thuis. Na een meningsverschil over een windmolenpark gaat het van kwaad tot erger.

LAS BESTIAS is een ongewoon spannend, broeierig en grimmig western-achtig verhaal dat treffend ondersteund wordt door een prachtige score van Olivier Arson. Het waargebeurde verhaal van een verdwenen boer vormde de inspiratiebron voor de film. (av)

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, Frankrijk, 2022, 137 min. Spaans, Galicisch & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb.