Play

Lara

De tweede speelfilm van Jan Ole Gerster (Oh Boy) is een veelbekroond drama over een verbitterde moeder die jaloers is op het muzikale talent van haar zoon.

Tijden & Tickets
Op het moment dat Lara het open raam van haar flat inklimt, gaat de bel. Die avond gaat haar zoon zijn entree maken als veelbelovend concertpianist en het wordt al snel duidelijk dat zijn moeder hier niet mee kan omgaan. Ogenschijnlijk betrokken is Lara een ontevreden en wraakzuchtige vrouw geworden, die haar zoon na haar eigen mislukte pogingen in de muziekwereld meedogenloos heeft klaargestoomd voor succes. Onder Lara’s duivelse sluwheid en boosaardigheid gaat een zielig, zwak mens schuil dat op weinig sympathie en vriendschap kan rekenen. Het tekent de kracht van regisseur en actrice dat zij aan dit vreselijke mens een ongelooflijke psychologische diepte hebben kunnen geven. (av)
Jan Ole Gerster, Duitsland, 2019, 98 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tom Schilling, Rainer Bock, Mala Emde, Corinna Harfouch, Maria Dragus.