Play

Lapsis

Sciencefiction en sociale satire smelten prachtig samen in dit komisch drama over de wijze waarop techbedrijven hun medewerkers uitbuiten.

Tijden & Tickets
Ray Tincelli is een eenvoudige goedzak die probeert voor zijn zieke jongere broer te zorgen. Om diens behandeling te kunnen betalen, neemt Ray een nieuwe baan aan bij een kwantumtechnologiebedrijf. Dwars door bebost gebied moet hij kabellijnen aanleggen. De kabelaars krijgen een apparaatje mee dat bijhoudt hoeveel ze gelopen hebben en dat aangeeft wanneer ze naar de wc mogen. Ray ontvangt ook zo’n apparaatje, met een gebruikersnaam die om voor Ray onduidelijke redenen veel argwaan bij zijn collega’s blijkt op te wekken.

LAPSIS creëert een wereld die zowel futuristisch en vreemd, maar tegelijkertijd ook herkenbaar is. Met een scheutje zwarte humor hekelt regisseur Noah Hutton de wijze waarop techreuzen als Google en Amazon hun werknemers uitbuiten. De film werd door de pers vergeleken met de humanistische arbeidersdrama’s van Ken Loach, maar ook met de Britse tv-serie BLACK MIRROR. (mv)

Noah Hutton, VS, 2020, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dean Imperial, Madeline Wise, Babe Howard, Ivory Aquino, Dora Madison.
Lapsis ps 1 jpg sd low 60f7e460ae11f