Play

L'apparition

Sober Frans drama van Xavier Giannoli (À L’Origine, Marguerite) over een sceptische journalist die geconfronteerd wordt met de mystiek van een frêle achttienjarig meisje dat zegt de Maagd Maria te hebben gezien.

Tijden & Tickets

Op een dag krijgt verslaggever Jacques een telefoontje van het Vaticaan. In een Frans bergdorp beweert een jonge vrouw dat de Maagd Maria aan haar is verschenen. Het gerucht verspreidt zich snel, waarna honderden pelgrims richting de plaats van het fenomeen trekken. Jacques, die weinig met religie heeft, stemt ermee in om deel uit te maken van een onderzoekscommissie en zo licht te werpen op deze bijzondere gebeurtenissen. Betreft het hier een authentieke Mariaverschijning of is er sprake van oplichterij?

De Franse filmmaker Xavier Giannoli werkt gestaag verder aan een consistent filmoeuvre waarin misleiding en bedrog centrale thema’s vormen. De minimalistische muziek van Arvo Pärt en de hemelse score van Georges Delerue nodigen de kijker uit om na te denken over spiritualiteit en geloof.

Xavier Giannoli, Frankrijk, 2018, 144 min. Frans, Italiaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Lindon, Galatéa Bellugi, Patrick d'Assumçao, Anatole Taubman, Elina Löwensohn.