Play

Lampje - Bingewatch

Op vrijdag 30 december kun je in Lumière de nieuwe VPRO-verfilming van het veelbekroonde boek Lampje bingewatchen! De vierdelige familieserie vertelt het sprookjesachtige verhaal over de dochter van een vuurtorenwachter. Leeftijd 9+

Tijden & Tickets

Programma
13:30 welkom
13:35 Lampje 1 & 2
14:55 pauze in de foyer, met een heerlijke kop warme choco!
15:30 Lampje 3 & 4
16:50 einde

Over Lampje
Lampje woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Hij stuurt haar elke avond naar boven om het licht aan te steken. Op een onstuimige dag gaat alles mis: de lucifers zijn op, het vuur blijft uit en een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen. Lampje wordt uit huis geplaatst en moet gaan werken in het beruchte Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Het Zwarte Huis is, op een paar nerveuze personeelsleden na, verlaten. Niemand wil er werken. Lampje heeft geen keus, ze moet zorgen voor het monster dat zit opgesloten in de torenkamer. Tegen alle verwachtingen in, ook haar eigen, raakt Lampje bevriend met het monster.

Lampje speelt zich af in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis. Een wereld die is gecreëerd met behulp van unieke kostuums en locaties, visual effects en meeslepende muziek. Lampje is een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent.

Annet Schaap
Het debuut Lampje van Annet Schaap, uitgegeven door Querido, won verschillende Nederlandse literatuurprijzen, waaronder de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald.

VPRO en Juliet at Pupkin
Lampje is een coproductie van VPRO en Juliet at Pupkin. VPRO en Juliet at Pupkin waren eerder verantwoordelijk voor succesvolle titels als de Gouden Kalf-winnaar Zeven kleine criminelen, de voor een Emmy genomineerde serie Taart en recent Rudy’s grote kerstshow.

Lampje is van maandag 2 t/m donderdag 5 januari om 19:30u op NPO Zapp.

Margien Rogaar, Nederland, 2022, 90 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat, Els Dottermans, Christopher van Duijn, Sanne den Hartogh, Astrid van Eck, Joep van der Geest, Sabri Saad El Hamus, Leny Breederveld, Bert Luppes.