Play

Lady Bird

Een wrang drama vol humor over de turbulente relatie van een eigenzinnige tiener tot haar even eigenzinnige moeder, en tot de rest van de mensheid.

Tijden & Tickets

Christine McPherson is intelligent, zelfbewust, eigenwijs, maar ook verward, onzeker en sociaal onhandig. Een tienermeid, dus. Ze lijkt verdwaald op de katholieke school waar ze in haar eindexamenjaar zit, en waar ze vooral bezig is met wat en wie ze wil zijn. Om daar duidelijkheid in te krijgen heeft ze zichzelf een nieuwe naam gegeven: Lady Bird. Haar verwachtingen en idealen zijn verheven, maar niet allemaal realistisch. Ze wil vooral weg, uit Sacramento, net die ene stad in Californië waar je niet moet zijn.

In deze deels autobiografische debuutfilm geeft regisseuse en scenarioschrijfster Greta Gerwig ons een indringende kijk op manier waarop relaties en idealen ons vormen, en de schoonheid van een thuis, juist op een plek waar elke glamour ontbreekt. (gz)

Greta Gerwig, VS, 2017, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet.