Play

Laatste Ronde

Komische vervolg op de film Ventoux, over vier jeugdvrienden die zich afvragen hoe ze het nog resterende deel van hun leven zin kunnen geven. Met Wim Opbrouck en Wilfried de Jong.

Tijden & Tickets

LAATSTE RONDE kun je zien als een vervolg op de film VENTOUX uit 2015, maar het is vooral ook een afronding van dat verhaal. In VENTOUX zagen we de vier vrienden Bart, André, Joost en David worstelen met wat er in hun jeugd is gebeurd. De beklimming van de Mont Ventoux is in de film een vorm van loutering en de afrekening met een jeugdtrauma. In LAATSTE RONDE zijn de jeugdvrienden diep in de vijftig en gaan ze klussen in de oude hoeve van vriend Joost in België. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden.

LAATSTE RONDE is wat men noemt een ensemblefilm: de vier vrienden worden gespeeld door Wim Opbrouck, Wilfried de Jong, Leopold Witte en Reinout Bussemaker. In het uitwerken van de hoofdpersonages is dicht bij de karakters van de acteurs gebleven: Wilfried de Jong is een ontregelend individu met een warm sociaal hart, Wim Opbrouck is de verbinder. De chemie tussen de vier vrienden – die zichzelf overigens ‘yolds’ noemen, ‘young olds’, jonge ouderen – is in ieder geval nog onveranderd.

De voorstelling van zondag 26 mei om 12:10 uur is te boeken als filmontbijt.

Boris Paval Conen, Nederland, 2024, 94 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Wim Opbrouck, Rosa Kreulen, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Reinout Bussemaker..