Play

La Villa

Melancholisch familiedrama omtrent een ernstig zieke man. Zijn dochter en twee zoons komen naar het dorpje waar hij woont en besluiten er te blijven.

Tijden & Tickets

Angèle – inmiddels een gevierd actrice – keerde twintig jaar geleden het dorp de rug toe. Armand drijft een noodlijdend restaurant en Joseph is verbitterd en gepensioneerd. Het contact tussen de drie verloopt moeizaam, totdat een toevallige ontmoeting met drie kinderen hun onderlinge band herstelt.

Robert Guédiguian heeft twintig speelfilms op zijn naam staan. Die spelen zich vaak af in de omgeving van Marseille, hij werkt veelal met dezelfde acteurs en zijn werk geeft blijk van een sociaal engagement. In LA VILLA belicht hij hoe de eens hechte dorpsgemeenschap verschraalt door leegstand en eenzaamheid, en hoe projectontwikkelaars daar een slaatje uit denken te slaan. De personages worstelen met het verlies van hun idealen en proberen hun leven een nieuwe wending te geven. Guédiguian toont ons het belang van het verleden laten rusten en de toekomst te omarmen. (ms) 

Robert Guédiguian, Frankrijk, 2017, 107 min. Frans & Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anaïs Demoustier.