Play

La Vérité

Hirokazu Kore-eda (Shoplifters) strikte Catherine Deneuve en Juliette Binoche voor zijn eerste buiten Japan gedraaide film, over een gespannen moeder-dochter relatie.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

LA VÉRITÉ zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Fabienne is een 73-jarige narcistische, cynische en botte filmster, die in Parijs woont. Haar lijfspreuk: ‘Liever een slechte moeder en vriendin, maar hele goede actrice dan omgekeerd’. Dat blijkt als haar dochter Lumir, een naar New York uitgeweken scenarioschrijfster, samen met man Hank en dochter Charlotte naar Parijs komen ter ere van het verschijnen van Fabiennes mémoires. De inhoud daarvan haalt bij Lumir oude gevoelens over haar jeugd naar boven. Maar ook bij anderen in de omgeving van Fabienne brengt het boek veel teweeg.

Kore-eda behandelt ook in deze film zijn gebruikelijke thema’s als nabijheid en afstand binnen families en de relatie tussen ouder en kind. Bovenal is het licht verteerbare LA VÉRITÉ echter de film van Catherine Deneuve. Ze is zichtbaar in haar element en speelt de filmdiva met een vette knipoog naar haar eigen bestaan. (jc)

Hirokazu Kore-eda, Frankrijk, Japan, 2019, 106 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier.