Play

La Terra Dell’Abbastanza

Italiaans misdaaddrama over twee jongens die opgroeien in de buitenwijken van Rome en betrokken raken bij de lokale maffia. Al snel leven ze in weelde en belanden ze in een spiraal van geweld.

Tijden & Tickets

Uitgangspunt van dit speelfilmdebuut is een passage uit de roman DE ONZICHTBARE STEDEN van Italo Calvino die gaat over de hel die wij dag in dag uit bewonen. En de keuze die je daarin hebt: of je verzet je tegen het kwade of je gaat er deel van uitmaken. De scheidslijn ertussen is dun en toegeven aan het kwaad lijkt de weg van de minste weerstand.

De tweelingbroers D'Innocenzo hebben geen filmopleiding genoten, maar hun eerste regiesamenwerking doet de filmwereld gonzen. Hun film sluit naadloos aan bij recente Italiaanse films die zich afspelen in het criminele circuit in de buitenwijken van grote steden, zoals DOGMAN, waarvoor de broers meeschreven aan het scenario. (ms)

Damiano D'Innocenzo, Italië, 2018, 95 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini, Luca Zingaretti, Michela De Rossi.