Play

La Quietud

Familiedrama over een vrouw die terugkeert naar het landgoed van haar familie in Argentinië, alwaar ze geconfronteerd wordt met emotionele trauma’s uit het verleden.

Tijden & Tickets

De beroerte van haar vader noopt Eugenia, na vele jaren van afwezigheid, haar woonplaats Parijs te verlaten en terug te gaan naar het familielandgoed La Quietud. In eerste instantie is het weerzien hartelijk en warm, maar onderhuids blijkt al snel dat er nogal wat lijken in de kast zijn te vinden. De relatie tussen de ouders is verre van ideaal en op seksueel gebied is er sprake van spanningen en concurrentie tussen de twee zussen. Dat hun moeder een voorkeur voor de zwangere Eugenia heeft, wordt eveneens pijnlijk duidelijk. Daarnaast roept de manier waarop hun vader fortuin heeft gemaakt vragen op over zijn rol in het dictatoriale tijdperk.

In de film zijn de drie vrouwelijke personages het meest interessant vanwege hun levendige, onconventionele en krachtige karakters. Het decor van de weelderige haciënda met zijn vele bloemen is paradijselijk, in tegenstelling tot de duistere geheimen die gaandeweg aan het licht komen. (av)

Pablo Trapero, Argentinië, 2018, 117 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez.