Play

La Promesse de L’aube

Biopic gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van de Franse schrijver, diplomaat, piloot en filmmaker Romain Gary. We volgen de eerste twintig jaar van zijn bewogen leven en de rol die zijn moeder daarin speelde.

Tijden & Tickets

De film belicht zijn kindertijd in Oost-Europa, de vlucht naar Frankrijk in zijn puberjaren en zijn verrichtingen als piloot in de Tweede Wereldoorlog. De hoop, verwachtingen en liefde van zijn moeder rusten op zijn schouders en zijn hem tot een zware last. Maar dankzij deze verstikkende liefde zal Romain Gary uiteindelijk tot een van de grootste Franse schrijvers van de twintigste eeuw uitgroeien.

Mede door het riante budget van 24 miljoen euro is de film een feest voor het oog. De kracht van de film zit hem echter in het samenspel van de twee hoofdrolspelers. Vooral de sublieme vertolking van toegewijde maar monsterlijke moeder door Charlotte Gainsbourg maakt de film onvergetelijk. (ms)

Eric Barbier, Frankrijk, België, 2019, 131 min. Frans, Pools, Spaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg, Didier Bourbon, Jean-Pierre Darroussin, Catherine McCormack, Finnegan Oldfield.