Play

La Prima Cosa Bella

Nostalgisch Italiaans familiedrama over een niet altijd even zonnige moeder-zoonrelatie.

Tijden & Tickets

Paolo Virzi’s vertelt met La prima cosa bella het nostalgische verhaal van de levendige Italiaanse moeder Anna. We volgen haar vanaf de vroege jaren zeventig tot het heden door de ogen van haar getroebleerde en afgevlakte zoon, Bruno.

Zomer, 1971. Bruno en Valeria zijn getuigen van de lotgevallen van hun moeder, Anna. Zij is door haar jaloerse echtgenoot op straat is gezet nadat ze was verkozen tot ‘mooiste mama van het strand’. Vanaf dat moment leidt Anna samen met haar kinderen een onzeker bestaan met talloze verhuizingen en verschillende minnaars.

2011, heden. Het einde van het leven van de nog altijd strijdlustige en vrolijke Anna nadert. Valeria haalt Bruno over om terug te keren naar hun geboortestad Livorno om voor hun moeder te zorgen. De hereniging haalt een hoop emoties naar boven en zorgt voor onverwachte gebeurtenissen: een huwelijk, een verloren zoon, een scheiding en een verzoening.

Deze zomerse en liefdevolle film was de Italiaanse Oscar-inzending voor Beste Buitenlandse Film en won onder meer de prijs voor Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scenario bij de belangrijkste Italiaanse filmprijzen, David di Donatello.

Paolo Virzi, Italië, 2010, 120 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Valerio Mastandrea, Micaela Ramazotti, Stefania Sandrelli, Claudio Pandolfi, Marco Messeri.
La prima cosa bella dvd 5414939181917 60912a398e000