Play

La Prière

De 22-jarige drugsverslaafde Thomas belandt na een overdosis heroïne in een geïsoleerd katholiek afkickcentrum in de Franse Alpen. In een spartaans regime met veel gebed zoekt hij naar verlossing.

Tijden & Tickets

LA PRIÈRE (Frans voor ‘het gebed’) volgt Thomas gedurende een tijdsspanne van twee jaar. Hij komt binnen als een woest, bijna dierlijk wezen waar aanvankelijk geen woord uitkomt. Als hij na enkele weken wegloopt, belandt hij bij een boerengezin in een nabijgelegen dorp. De dochter des huizes overtuigt hem om weer terug te keren. Het is het begin van een bijzondere vriendschap tussen de twee, maar ook van een langzame weg terug omhoog. We volgen Thomas en de medebewoners van het centrum – allemaal geblutste jongeren voor wie het leven voorheen nog niets positiefs in petto had – tijdens hun alledaagse bezigheden. Met veel gebed, hard werken en kameraadschap leren zij af te rekenen met de verleidingen van de buitenwereld.

Het gevoelige, soms bijna documentaire-achtige LA PRIÈRE oogstte veel lof op het filmfestival van Berlijn en verzamelde goede recensies in de internationale filmpers. Hoofdrolspeler Anthony Bajon kreeg in Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Acteur. (jc)

Cédric Kahn, Frankrijk, 2018, 107 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla.
La Pri Re Ps 1 Jpg Sd Low 3072 1532430937