Play

La Prière

Na een overdosis heroïne belandt de 22-jarige Thomas in een katholiek afkickcentrum. In een spartaans regime zoekt hij naar verlossing, met geen andere afleiding dan het samenzijn in de groep, hard werken en het gebed.

Tijden & Tickets

Thomas komt aan bij het afkickcentrum als een woest, bijna dierlijk wezen. Na twee weken loopt hij weg. Hij belandt bij een boerengezin in een nabijgelegen dorp, waar de dochter des huizes hem overtuigt om terug te keren. Het is het begin van een bijzondere vriendschap, maar ook van een langzame weg omhoog. We volgen Thomas en zijn medebewoners – allemaal geblutste jongeren voor wie het leven voorheen nog niets positiefs in petto had – tijdens hun alledaagse bezigheden. Met kameraadschap, hard werken en veel gebed leren zij af te rekenen met de verleidingen van de buitenwereld.
Het gevoelige, soms bijna documentaire-achtige LA PRIÈRE oogstte veel lof op het filmfestival van Berlijn en verzamelde goede recensies in de internationale filmpers. Hoofdrolspeler Anthony Bajon won in Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Acteur.

Cédric Kahn, Frankrijk, 2018, 107 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla.
La Pri Re Ps 1 Jpg Sd Low 3072 1532430937