Play

La Odisea

Argentijnse komedie over een groep vrienden die het heft in eigen handen neemt wanneer een bankmanager er met hun geld vandoor gaat.

Tijden & Tickets

Het is 2001, de Argentijnse economie bevindt zich aan de rand van een heel diepe afgrond. Dit schrikt oud-voetballer Fermín en zijn vrouw Lidia niet af om zich in een nieuw avontuur te storten. Het plan is om een verwaarloosde graansilo nieuw leven in te blazen en een bedrijf te starten, met werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Fondsenwerving voor dit sympathieke plan loopt gesmeerd, mede dankzij de charismatische Fermín. Al snel pakken zich echter donkere wolken samen als de regering ingrijpende maatregelen moet nemen. Geldopnames worden drastisch gelimiteerd en alle dollarrekeningen moeten worden omgezet in lokale peso – die al snel niets meer waard zijn. Had hij nu maar niet geluisterd naar de bankmanager. Wist die meer? Als Fermín en zijn kompanen ontdekken wat er met hun geld gebeurd is, rest ze niets anders dan het heft in eigen handen te nemen.

LA ODISEA, gebaseerd op het boek van Eduardo Sacheri (LA NOCHE DE LA USINA) en bekroond met een Goya, werd een grote hit in eigen land. Niet in de laatste plaats door het meeslepende acteren van Darín, die als een moderne Robin Rood ten strijde trekt tegen de duistere kanten van het grootkapitaal en de macht. De wraak zal zoet zijn, al is het dan maar voor even. (ej)

Sebastián Borensztein, Argentinië, Spanje, 2019, 116 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ricardo Darín, Chino Darín, Luis Brandoni, Verónica Llinás, Daniel Aráoz.
La Odisea Ps 1 Jpg Sd Low 9364 1591799489