Play

La Meglio Gioventù (deel 1)

Een van de meest succesvolle films uit de geschiedenis van Lumière keert na twintig jaar terug op het grote doek: een familiekroniek over het leven van twee broers, tegen de achtergrond van veertig jaar moderne Italiaanse geschiedenis.

Klassieker
Tijden & Tickets

Nicola en Matteo raken hun band met elkaar in de loop van de tijd kwijt door de keuzes die ze maken. Met veel mededogen en begrip vertelt de regisseur het verhaal van deze personages, die hun eigen weg proberen te gaan langs idealen, passies, teleurstellingen en problemen. De tijdgeest speelt op de achtergrond steeds mee. Zo worden hun levens prachtig ingebed in de gecompliceerde geschiedenis van Italië in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Oorspronkelijk als tv-scenario geschreven, werd deze kaskraker destijds teruggebracht tot twee delen van samen zes uur, en wordt nu integraal opnieuw uitgebracht in de bioscopen. Nog steeds zijn de lotgevallen van de twee broers zeer de moeite van het bekijken waard. Ondanks de zware tijd toen gloorde er hoop voor de toekomst. (av)

Marco Tullio Giordana, Italië, 2003, 189 min. Italiaans, Engels & Noors gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca, Adriana Asti, Sonia Bergamasco..