Play

La Haine

Onverminderd actuele klassieker van Mathieu Kassovitz toont een dag uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieues.

Tijden & Tickets

Vinz, Saïd en Hubert zijn woedend als blijkt dat hun Algerijnse vriend Abdel tijdens een verhoor door de politie zo hard is aangepakt dat hij in het ziekenhuis is terechtgekomen. Saïd en Hubert proberen Vinz ervan te weerhouden om wraak te nemen op de politie.

Bij de wereldpremière van LA HAINE tijdens het filmfestival in Cannes in 1995 sloeg de film in als een bom. Voor het eerst zag het Franse publiek de rauwe realiteit van het leven in de achtergestelde Parijse voorsteden. Regisseur Matthieu Kassovitz maakte de film nadat er voor de zoveelste keer door politiegeweld een jongen om het leven kwam. LA HAINE is één van de meest invloedrijke films uit de recente Franse filmgeschiedenis gebleken. De film leidde tot vragen in de Franse Assemblée en won de prijs voor beste regie in Cannes.

Matthieu Kassovitz, Frankrijk, 1995, 98 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui, Abdel Ahmed Ghili.