Play

La Dentellière

In haar doorbraakfilm vertolkt de destijds tweeëntwintigjarige Isabelle Huppert een zwijgzame kapster die door haar grote liefde, een student, wordt vernederd en verlaten, waarna ze in een psychiatrische inrichting belandt.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

De eenvoudige en verlegen kapster Béatrice woont samen met haar moeder in Parijs. Sorbonne-student François weet door haar stille façade heen te dringen en de twee krijgen een relatie. Dankzij François komt Béatrice in contact met het intellectuele milieu van de Franse hoofdstad. Hij hoopt dat ze hierdoor geïnspireerd raakt en meer ambities krijgt in haar leven, maar Béatrice blijkt tevreden met haar eenvoudige bestaan.

LA DENTELLIÈRE is een verfilming van de gelijknamige roman van Pascal Lainé, die in 1974 met de Prix Goncourt (de meest prestigieuze literaire prijs in Frankrijk) werd onderscheiden. De verfilming werd al net zo populair als het boek. Met deze film zette Huppert de toon voor veel van haar latere rollen. De film leverde haar een BAFTA Award (de Britse Oscars) op voor beste nieuwkomer. (mv)

De voorstelling op zondag 4 augustus om 12:10 uur is te boeken als filmontbijt.

Claude Goretta, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, 1977, 107 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Isabelle Huppert, Yves Beneyton, Florence Giorgetti, Annemarie Düringer, Renate Schroeter.
La Dentelli Re Ps 2 Jpg Sd Low 6494 1560940910