Play

La Dea Fortuna

Emotioneel Italiaans drama over twee mannen die op het punt staan hun relatie te beëindigen als een vriendin hen vraagt om een paar dagen op haar kinderen te passen.

Tijden & Tickets
Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit hun relatie geraakt en ze overwegen uit elkaar te gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet het dagelijkse ritme van Alessandro en Arturo compleet op de kop, maar de verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek werd geboren in Istanbul, maar verhuisde in de jaren zeventig naar Italië, waar bij bekend werd met films als HAMAM, IL BAGNO TURCO (1997), LA FINESTRA DI FRONTE (2003) en MINE VAGANTI (2010). LA DEA FORTUNA was een commercieel succes in Italië en werd bekroond met twee David di Donatello Awards (de belangrijkste nationale filmprijs in Italië), in de categorieën beste actrice (Jasmine Trinca) en beste originele nummer (CHE VITA MERAVIGLIOSA van de beoogde Eurovisie Songfestival-deelnemer Diodato).

Ferzan Özpetek, Italië, 2019, 114 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo, Serra Yilmaz, Barbara Alberti.