Play

La Bonne Épouse

Kleurrijke Franse komedie over het leven in een traditionele huishoudschool in de jaren zestig, met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

LA BONNE ÉPOUSE zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.“Een ideale huisvrouw is vooral een goede echtgenote en is dus onbaatzuchtig en goed gehumeurd,” vertelt Paulette van der Beck haar leerlingen. Samen met haar echtgenoot runt ze één van de vele traditionele huishoudscholen die Frankrijk eind jaren zestig rijk was. In een tijd dat vrouwen wordt voorgehouden dat zij ondergeschikt zijn aan hun man, leidt de school tienermeisjes op tot perfecte huisvrouwen.

Maar tijden veranderen. Na de plotselinge dood van haar echtgenoot staat Paulette er alleen voor en ontdekt ze dat de school aan de rand van de afgrond staat. Terwijl Paulette en haar leerlingen zich voorbereiden op een tv-competitie voor beste huisvrouw, breken in mei 1968 ook nog eens landelijke protesten uit die de maatschappij voorgoed zullen veranderen. Paulettes leerlingen voelen steeds minder voor een leven als perfecte huisvrouw, maar ook Paulette begint te twijfelen aan haar oude idealen.
Samen met haar eerste liefde André en geholpen door haar excentrieke stiefzus Gilberte en strenge non Marie-Thérèse, sluit Paulette zich aan bij de strijd van haar leerlingen tegen onderdrukking en voor bevrijding.

Martin Provost, Frankrijk, 2020, 109 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noëmie Lvovski, Edouard Baer, François Berléand.