Play

La Belle Époque - Engels ondertiteld

Romantische komedie over een zestiger die dankzij een nieuwe virtual reality-toepassing de kans krijgt om de eerste ontmoeting met zijn grote liefde te herbeleven.

Tijden & Tickets
Victor voelt zichzelf slachtoffer van de voortschrijdende digitalisering. Hij is zijn baan als cartoonist bij een krant kwijt omdat drukwerk op sterven na dood is. Zijn vrouw kruipt naast hem in bed met een virtual realitybril op om aan hun uitgebluste huwelijk te ontsnappen. Zijn goede vriend Antoine heeft intussen een manier gevonden om geld te verdienen met gebakken lucht. Op verzoek bootst zijn bedrijf met behulp van acteurs een bepaalde periode na. Wanneer Antoine Victor aanbiedt om dat ook eens te ervaren, grijpt Victor die kans met beide handen aan.

Nicolas Bedos onderzoekt in zijn tweede speelfilm op ludieke wijze of echte liefde een uiterste houdbaarheidsdatum heeft, hoe nostalgie ons in haar greep houdt en in hoeverre fictie nog van realiteit is te onderscheiden. Het resultaat is een sprankelende, prikkelende komedie die tevens stof biedt tot nadenken. (ms)

Nicolas Bedos, Frankrijk, 2019, 115 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Denis Podalydès.
La Belle Poque Ps 1 Jpg Sd Low 200424 110339 9176 1587719019